ייפוי כוח מתמשך צובר פופולאריות גבוהה בקרב רבים שחשוב להם מי יטפל בהם בעתיד, במידה והם לא יוכלו לדאוג לעצמם. מדובר על מסמך משפטי רב חשיבות שיש לערוך מבעוד מועד ונוגע לעניינים רבים, כאשר אחד החשובים שבהם הוא עריכת ייפוי כוח מתמשך לעניינים רפואיים.
כולנו רוצים לחשוב על עצמנו בריאים ומאושרים. אבל מה לעשות והחיים מזמנים לנו לא פעם הפתעות לא נעימות בצורה של תאונות, מחלות או פגיעות פיזיות שמגבילות אותנו ומשנות את החיים מהקצה אל הקצה.
במקרים שכאלו נשאלת השאלה מי דואג לנו לעניינים השונים כאשר אנו לא יכולים לעשות זאת יותר עבור עצמנו. לא תמיד זו בת הזוג, האח או ההורים. לא תמיד הם יהיו נקיים מאינטרסים שונים. לעתים מעדיפים אדם ספציפי שעליו הכי סומכים שיטפל בנו וידאג לצרכים שלנו בשעת צרה שכזאת. בדיוק לשם כך עורכים ייפוי כוח מתמשך לעניינים רפואיים. ככה אתם ורק אתם קובעים מי ידאג לכם במקרה עתידי שכזה, אם חס ושלום יתרחש.
מי יכול לערוך ייפוי כוח מתמשך לעניינים רפואיים?
עריכת ייפוי כוח מתמשך לעניינים רפואיים יכול לערוך עורך דין שעבר הכשרה לכך או בעלי מקצוע רפואיים כמו רופאים, אחיות, עובדים סוציאליים או פסיכולוגים.
רוב אלו שבוחרים לערוך ייפוי כוח מתמשך עורכים זאת בפני עורך דין שעבר הכשרה של האפוטרופוס הכללי מכיוון שהוא לרוב יותר בקיא בתהליך וכיצד לערוך זאת נכון כדי למנוע אי הבנות ומאבקים בעתיד.
איך מפקידים ייפוי כוח מתמשך?
כאשר מבצעים זאת באופן ידני, ניתן לבצע הפקדת ייפוי כוח מתמשך בהתייצבות הממנה באופן אישי במשרד של האפוטרופוס הכללי במחוז הרלוונטי אליכם. רצוי לתאם מראש וגם לשמור את העותק המקורי שלכם ולהפקיד העתק שקיבל חותמת בלבד.
ניתן גם לבצע זאת באופן מקוון באמצעות העלאת מסמך סרוק של המסמך באתר הממשלתי שעוסק בכך (ניתן למצוא באינטרנט).
מתי ייפוי כוח רפואי נכנס לתוקף?
המסמך נכנס לתוקף לא ברגע ההפקדה שלו או ההעלאה לאתר רשות הממשלתית אלא רק לאחר יידוע של אנשים הקשורים לתהליך באופן הבא:
- יידוע של הממנה
- יידוע של מנהל המעון אם הממנה מתגורר בכזה או יידוע של קרובי משפחה אם מתגורר אצלם
- יידוע אנשים נוספים המוזכרים במסמך
- הגשה לאפוטרופוס הכללי הצהרה על כניסת המסמך לתוקף בצירו חוות דעת מומחה על מצבו של הממנה, על פי חוק.
- הצהרה של כל אחד מהמיופים על אישור המסמך (במשרד האפוטרופוס או באופן מקוון)
מה קורה לאחר הגשת המסמך וההצהרות?
לאחר הפקדת ייפוי כוח מתמשך אצל האפוטרופוס הכללי, הוא יעבור על החומרים ויאשר או יידחה את הבקשה עד 3 ימי עסקים ממסירתה. אם יש אישור, המסמך יוחתם בחותמת האפוטרופוס הכללי תוך כדי ציון תאריך הפקדתו ותאריך כניסתו של המסמך לתוקף.
חשוב לציין כי ניתן לבטל ייפוי כוח מתמשך בכל שלב, הן לפני כניסתו לתוקף והן לאחר מכן על ידי הגשת בקשה לבית המשפט. המסמך יהיה בתוקף עד לשינוי שלו על ידי הממנה, פטירת הממנה או מיופי כוח שלו.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד לירן גודיס – עורך דין ייפוי כוח מתמשך אשר מעניק שירות מקצועי, אדיב ואישי עד בית הלקוח. אם אתם מחפשים עורך דין לעריכת ייפוי כוח מתמשך בחדרה – עו"ד לירן גודיס הוא הכתובת!