תאונת עבודה יכולה להתרחש במהלך העבודה, בדרך לעבודה או בחזרה ממנה, כל עוד לא הייתה סטייה מהותית בדרך. תאונות עבודה הן לא דבר שמוכנים אליו. לכן, במקרים רבים לא מתנהלים נכון מיד לאחר מכן ועושים טעויות. בדיוק לשם כך צריכים להיות מודעים מראש מה לעשות במקרה של תאונת עבודה.
נפגעת בתאונת עבודה ואתה לא בטוח מה עושים ואיך מתנהלים כעת? אתה לא לבד. תאונות עבודה הן דבר מפתיע שלא מתכוננים אליו ולכן לא תמיד יודעים מה לעשות לאחר מכן. לזכותכם עומדת האפשרות לתבוע את ביטוח לאומי על תאונת עבודה וגם את חברת הביטוח שלכם אם מדובר בתאונת דרכים.
10 טיפים לנפגעי עבודה
מיד אחרי תאונת עבודה מומלץ לפנות ליעוץ משפטי של עורך דין נזיקין אשר יסביר לכם מה הזכויות שלכם ומה כדאי לעשות. אנו מקווים שלא תזדקקו לכך, אך על כל צרה שלא תבוא הכנו עבורכם 10 טיפים כדי שתתנהלו נכון מהרגע הראשון.
- תיעוד פרטים – חייבים לתעד את התאונה מי ד לאחר שהיא מתרחשת. צלמו או בקשו מאחרים לצלם, הקליטו או תרשמו מה בדיוק קרה ואיך נפגעתם.
- איסוף עדים – אם הדבר אפשרי נסו לאסוף פרטים של עדים לאירוע ואפילו בקשו מהם לתעד את המקרה. ייתכן ובעתיד העדות שלהם תהיה רבת חשיבות עבורכם.
- קבלת טיפול רפואי – יש פגיעות שלא מרגישים אותן מיד ולכן דוחים קבלת טיפול רפואי. זו טעות. נפגעתם או נפצעתם? גשו לחדר מיון או לאחות בקופת החולים שלכם לבדיקה ראשונית מיד לאחר האירוע. יש להדגיש שנפגעתם בעבודה או בתאונה בדרך אל\מ העבודה. בקשו מהרופא לפתוח לכם תיק "תאונה בעבודה ובקשו טופס של "תעודה ראשונית לנפגע בעבודה".
- דיווח למשטרה – במקרה של תאונת דרכים בדרך לעבודה או בחזרה ממנה, יש לדווח למשטרה על כך ולציין שמדובר על נסיעה שקשורה לעבודה וזאת תאונת עבודה. כמובן שיש לתעד את כל הרישומים במשטרה.
- החתמת טופס – יש להחתים את המעסיק על טופס פגיעה (ב"ל250). אם עצמאיים אז מלאו טופס בעצמכם (ב"ל283).
- אישורי מחלה – לאחר שיש לכם טופס מהסעיף הקודם, אתם מוזמנים להגיע אתו לטיפול רפואי כדי לקבל אישור מחלה לנפגע בעבודה.
- תיעוד מסמכים – במידה ויש בדיקות או טיפולים נוספים, אספו כל ניירת הקשורה לכך לשם תיעוד ושימוש בשעת הצורך. אם יש מסמכים דיגיטליים שקיבלתם באפליקציה או מייל, השתדלו לצלם או להדפיס אותם לכל מקרה.
- ריכוז הוצאות – יש לכם הוצאות על ביקור אצל רופא מומחה, בדיקות, טיפולים או תרופות? רכזו את כולם לשימוש במקרה הצורך.
- יעוץ משפטי – כפי שציינו בתחילה, יש להקדים ולשכור שירותי עורך דין תאונות עבודה שיוכל להמליץ לכם מה לעשות, כיצד לתעד כל מה שצריך ואפילו יעזור לכם עם הפניות לרופאים מומחים במידת הצורך.
- הגשת תביעה – יש לבצע הגשת תביעה נגד ביטוח לאומי עד שנה מיום המקרה (12 חודשים) ולכן חשוב שלא למשוך את זה יותר מדי. מדובר בפרק זמן מספיק כדי להביא הוכחות, מסמכים ותיעוד של האירוע והפגיעה שלכם.
אנו מקווים שלא תעברו תאונת עבודה, ואם כן, אז שהטיפים הללו יעזרו לכם להתנהל נכון וחכם יותר כדי לקבל את המגיע לכם. בכל מצב ההמלצה שלנו היא לשכור עורך דין נזיקין מיד לאחר התאונה ליעוץ משפטי שנוגע ספציפית למקרה שלכם.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד קרן נדרי, עורכת דין לענייני נזיקין בגליל, אשר מעניקה ייעוץ וליווי משפטי לנפגעים באזור הצפון. אם אתם מחפשים עורך דין נזיקין בקצרין, עורך דין נזיקין בצפת או עורך דין נזיקין בראש פינה – עו"ד קרן נדרי היא הכתובת!