אוהבים לבשל, מכורים לתכניות בישול או פשוט אוהבים אוכל רחוב ונהנים לשתף את כל העולם בידע שלכם? אתם מוזמנים לפתוח בלוג אוכל תחת השם שלכם. בלוג אוכל הוא פלטפורמה נפלאה להעלות מידע על מנות מיוחדות, שפים יצירתיים, השקות של מקומות חדשים, המלצות, ביקורות וכל מה שבא לכם לכתוב עליו ולשתף את כולם במידע.
אתם חיים ונושמים אוכל ומכירים את הענף מכל כיוון אפשרי? או שאולי אתם פשוט אלופים בלזהות טרנדים חמים או דוכני אוכל רחוב יוצאי דופן? אתם אוהבים לחלוק את המידע הזה עם חברים וקרובי משפחה? כולם שואלים אתכם מה דעתכם על המקום הזה או המנה ההיא? אם עניתם חיובי אפילו רק על חלק מהשאלות הללו, אז הגיע הזמן שתפתחו בלוג אוכל תחת המותג שלכם.
למה לפתוח בלוג אוכל?
רגע, יש לי עמודים פעילים מאוד בפייסבוק ואינסטגרם. אני משתתף שם גם בקבוצות אוכל שונות, הרבה מכירים אותי ואפילו מבקרים בדף עסקי שפתחתי ומתמקד באוכל מיוחד. למה אני צריך בלוג אוכל בנוסף לכל אלו?
שאלה מצוינת. אכן מדובר על רשתות חברתיות מובילות עם תנועה גבוהה של גולשים ועוקבים. אבל הדף שלך ברשתות האלו שייך להן ולא לך.
הן עם היד על השלטר ומפעילות אותו מדי פעם:
- יש פוסט שלא מסתדר להן מסיבה כזאת או אחרת? לא יאשרו לך אותו.
- העלית יותר מדי פוסטים בקבוצות שונות? יקפיאו את האפשרות שלך לפרסם עוד פוסטים.
- עברת בטעות על מדיניות הרשת החברתית או מישהו התלונן עליך? החשבון שלך עלול להיות חסום לעד.
ובנוסף לכל זאת – לצערכם בד"כ אי אפשר לערער על כך.
פתיחת בלוג אוכל תחת מותג שלך, באחסון שלך ועם תכנים שלך הוא ערוץ מדיה בשליטה מלאה שלך!
זאת הסיבה הבסיסית ביותר לפתיחת בלוג אוכל עצמאי משלך אבל לא רק. באמצעות בלוג אוכל עצמאי תוכל לנהל רשימת תפוצה של עוקבים בבלוג, לנהל איתם שיח ישיר ובעיקר לא לחשוף את אותם העוקבים לאחרים, כפי שאפשרי ברשתות חברתיות. הם יכולים להיות קהל יעד ששווה לך מבחינה עסקית בהמשך הדרך. אפשר לפרסם להם פרסומות על מקומות חדשים בתשלום, לשלוח להם מיילים עם הצעות של סיורי אוכל או רכישת ספר בישול שלך וכן הלאה.
איך פותחים בלוג אוכל?
פתיחת בלוג אוכל מחולקת לשלושה שלבים עיקריים, ואם תפעלו נכון תוכלו להיות עם בלוג אוכל פעיל באוויר עוד היום…
- אחסון בלוג – שוכרים שטח אחסון לבלוג של חברת אחסון אתרים (בלוג הוא אתר לצורך העניין) מהארץ או מחו"ל. שכירת שטח אחסון בחו"ל יהיה לא יותר מ 100 שח לשנה שלמה ואילו בארץ המחיר עלול להיות כפול או יותר מכך. שרת אחסון הוא המקום בו יעלו התכנים שלכם ודרכו תהיו מחוברים לרשת האינטרנט.
- שם מתחם – יש לרכוש (יותר נכון לשכור) דומיין שיהווה את שם המותג שלכם ברשת האינטרנט. זאת הכתובת שיקלידו כדי להגיע לבלוג שלכם. דומיין עם סיומת COM יעלה כ 40 ₪ לשנה אחת ואילו דומיין עם סיומת ישראלית IL יעלה כפול מזה. תחשבו על שם שמשתלב עם תחום העניין שלכם והשם שלכם.
- מערכת ניהול – כאן השולטת היא וורדפרס, מערכת ניהול תוכן לבלוגים ואתרים המובילה בעולם. המערכת חינמית וניתנת להורדה מרשת האינטרנט. את הקבצים שתורידו אתם מעלים לשרת האחסון שלכם , בוחרים תבנית וורדפרס בעברית שאתם אוהבים ו… יש לכם בלוג באוויר. כעת נותר להעלות אליו תכנים שכוללים טקסט, תמונות, וידאו או מוסיקה.
פתיחת בלוג אוכל היא ללא ספק צעד מתבקש מכל מי שעבורם אוכל הוא תחביב רב ערך או אפילו יותר מתחביב. את התנועה לבלוג תביאו באמצעות הרשתות החברתיות שהזכרנו קודם לכן. לשם כך הן בהחלט מומלצות…
המאמר נכתב בשיתוף עם אתר בלוגים אשר מציע שירות של התקנת בלוג וורדפרס בחינם – לכל מי שמתקשה ורוצה ליווי ראשוני בתהליך מבחינה טכנולוגית.