קיץ 2022 ייזכר כאירוע מכונן בעולם התיירות בכלל והתעופה בפרט. אחרי שנתיים שכל העולם היה במצור עם מעט טיסות בינלאומיות בשל משבר הקורונה, ההמונים הסתערו בקיץ על שדות התעופה בעולם כולו, כולל זה של שדה התעופה בן גוריון. העומסים החריגים הביאו לשינויים קיצוניים בלוח הטיסות כמעט בכל שדה תעופה בעולם על בסיס יומיומי ואתו הגיע גם גל של תביעות לפיצויים במסגרת חוק שירותי תעופה.
המגבלות והסגרים של הקורונה הוסרו בכל העולם במהלך השנה האחרונה ולכן בקיץ האחרון מיליונים הסתערו על טיסות בינלאומיות לחופשות וביקורי משפחה מעבר לים. הכאוס בשדות תעופה רבים בעולם לא הגיע גם אלינו לשדה התעופה בן גוריון, אך גם הוא היה על סף קריסה בשל העומס החריג לאורך ימים ארוכים.
טיסות איחרו או הקדימו ללא הודעה מוקדמת, חלק מהטיסות בוטלו כליל ומזוודות רבות הגיעו ליעדים שגויים. גם השיטה הנפוצה של רישום יתר לטיסות (אובר בוקינג) שבימים רגילים כמעט ולא מוביל לבעיות כלשהן, יצר צורך של הורדת נוסעים מטיסות מלאות עד אפס מקום וללא ביטולים כמעט לחלוטין.
כל המצבים הללו הובילו לגל של תביעות לקבלת פיצוי כספי על ידי נוסעים שנפגעו בשל כך. הפיצויים מגיעים לכל נוסע במסגרת חוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה) שנועד למען הענקת פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה.
איך אפשר לקבל פיצוי כספי במסגרת חוק שירותי תעופה?
על פי חוק שירותי תעופה יש כמה פיצויים אפשריים לנוסעים שנפגעו מהעומס החריג בשדה התעופה:
- פיצוי על איחור בטיסה – איחור בטיסה של שעתיים עד 5 שעות כולל מזון, שתיה ואמצעי תקשורת במימון חברת התעופה לכל נוסע. כמו כן יש אפשרות לעלות על טיסה חלופית או לבטל את הטיסה ולקבל החזר מלא עבור כרטיס הטיסה.
- פיצוי על הקדמת טיסה – השיגעון הביא גם לעליה חדה של הקדמת טיסות ליצירת מרווחים בשעות העומס. פיצוי על הקדמת טיסה תקף אם היא הוקדמה ב 8 שעות או יותר ולא ניתנה על כך הודעה לנוסע לפחות 14 יום מראש. במקרה כזה תיחשב ההקדמה לביטול טיסה והפיצויים יהיו בהתאם.
- פיצוי על ביטול טיסה – מקרה של ביטול טיסה לחלוטין או שינויים של איחור או הקדמת טיסה ב 8 שעות ויותר מזכים באפשרות של קבלת פיצוי על ביטול טיסה. במקרה כזה יוחזר לנוסע כספו עבור כרטיס הטיסה שברשותו וגם פיצוי כספי על פי המרחק מהיעד שהיה אמור להגיע אליו. טווח הפיצויים הוא בין 1300 ל 3100 ₪ על פי המרחק.
- פיצוי על אובר בוקינג – רישום יתר לטיסה מאפשר פיצוי מוסכם מול נציגי חברת התעופה בשדה עצמו או בתביעה לאחר מכן. בשדה לעתים יוצא לנוסע לעבור לטיסה חלופית למחלקה משודרגת (עסקי או ראשונה) או קבלת החזר על מחצית הכרטיס שלו ומעבר לטיסה חלופית וכן הלאה. במידה והדבר מתאים לנוסע אז אין בעיה ואילו אם הוא מסרב לכך אז הזכויות שעומדות לטובתו הן אלו של ביטול טיסה.
- פיצוי על פספוס טיסה – טיסות רבות הן טיסות עם קונקשן, כלומר החלפה של מטוס בשדה תעופה כלשהו. לעתים עכב איחור בטיסה הראשונה או הקדמה של הטיסה הבאה, יש פספוס טיסה. במצב כזה ניתן לתבוע פיצוי על פספוס טיסה בגלל חברת התעופה ולא הנוסע. יתכן מתן פיצוי בשדה עצמו בדומה למקרה של אובר בוקינג או קבלת פיצוי על ביטול טיסה במקרה ואין הגעה להסכמה כזאת על טיסת ההמשך.
לסיכום, במידה ואתם עומדים בקריטריונים הללו אתם מוזמנים להגיש תביעה נגד חברת התעופה לקבלת פיצוי כספי שיכול להגיע לאלפי שקלים לכל נוסע.
המאמר נכתב בשיתוף עם Flight Refund אשר מייצגת נוסעים מול חברות התעופה לקבלת פיצוי כספי במטרה לחסוך זמן, בירוקטיה ומשאבים לנפגעים מחברת התעופה. ב – Flight Refund ניתן לבצע בדיקת זכאות ראשונית, ללא כל התחייבות בחינם. בנוסף, Flight Refund גובים תשלום מבוסס על הצלחה בלבד, כך שאם לא קיבלתם את הפיצוי הכספי מחברת התעופה, לא תצטרכו לשלם שקל!