משטרת ישראל הגבירה בצורה משמעותית את האכיפה שלה נגד נהגים אשר עושים שימוש בטלפון נייד בעת נהיגה. הסיבה לכך היא שיש עלה תלולה במספר תאונות הדרכים שנגרמות עקב שימוש בטלפון נייד בעת נהיגה. הענישה גם כן הוחמרה מאוד ומומלץ גם למען ביטחונכם וגם מבחינה כלכלית שלא לגעת בטלפון הנייד בעת נהיגה.
הטלפונים הניידים שינו את חיינו לבלי הכר בעשור האחרון אך הם גם גבו את חייהם של מאות ישראלים בעשור הזה. תאונות דרכים עקב שימוש בטלפון נייד בעת נהיגה הפכו שכיחות מאוד ויש כמה תאונות שכאלה מדי יום בישראל.
הטלפון הנייד כבר לא משמש רק להוצאה או קבלה של שיחות אלא כולל גלישה ברשתות חברתיות, תוכנות ניווט ותוכנות צ'אט שונות. כל אלו מסיחים את הריכוז של הנהג ומובילים לביצוע עבירות תנועה שונות ובעיקר עבירות מהירות שמובילות לתאונת דרכים שיכולה לעלות בנזקי רכוש או גוף.
משטרת ישראל הגבירה מאוד בשנים האחרונות את האכיפה נגד נהגים שעושים שימוש בטלפון שלהם בעת הנהיגה וזאת באמצעות ניידות סמויות, לעתים באמצעות אופנוע משטרתי, מצלמות דרכים מיוחדות ועוד. כל אלו הגדילו רבות את כמות הנהגים שנמצאים נוהגים שלא כחוק ונענשים על כך.
מה התקנות הנוגעות לשימוש בטלפון בעת נהיגה?
יש מספר תקנות תעבורה שקשורות באופן ישיר או עקיף למצב של שימוש בטלפון בזמן נהיגה:
- תקנה 21(ג) – יש לנהוג במתן תשומת לב לרכב ולסביבה, בריכוז ולא בקלות ראש.
- סעיף 28(א) – על הנהג להחזיק בידיו את ההגה בעת הנהיגה אלא אם ביצע פעולה לשמירה על כללי התנועה.
- סעיף 28(ב)(1) – שימוש בטלפון בעת נהיגה מותר רק באמצעות דיבורית, ואין לשלוח או לקרוא מסרונים בעת נהיגה.
אל אלו נוספים סעיפים ותקנות הנוגעים לאפשרות המגע בטלפון בעת הנהיגה וכן הלאה.
מה הענישה על שימוש בטלפון נייד בזמן נהיגה?
העונשים שנקבעו בחוק עם עונשים של צבירת נקודות שיכולות להוביל לפסילת הרישיון ו/או לצורך לעבור קורס נהיגה מונעת\מתקדם. אל אלו יתווסף קנס כספי של 1000 שח!
הענישה לנהג חדש או ותיק זהה מבחינה עקרונית אך נהג חדש יגיע מהר יותר לרף שמוביל אותו לקורס נהיגה מונעת.
מה עושים אם נתפסים?
ההמלצה הראשונה שלנו היא לא לדבר או לגעת בסלולרי בעת נהיגה. אבל אם עשיתם זאת ושוטר תפס אתכם, ראשית כל אין להודות במעשה. יש לקבל את הדוח בלבד. במקרה שכזה או במקרה בו קיבלתם דוח שצולמתם נוגעים או מדברים בטלפון נייד, יש לשכור עורך דין תעבורה לקבלת ייעוץ או ייצוג משפטי.
עורך דין תעבורה מכיר את החוק והאם ניתן על פי המקרה שלפניו למצוא פרצות שיביאו להקלה בעונש, ביטול האשמה והפחתת הנקודות. יש כמה דרכים לעשות זאת אך ייצוג עצמי שלכם או הודאה במעשה לא יעשו זאת עבורכם. יש להכיר את החוק היטב ועל בוריו כדי להביא לתוצאה טובה בסיום התהליך.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד עידן לוי – עורך דין תעבורה בצפון אשר מעניק ליווי, ייצוג וייעוץ משפטי בעבירות תעבורה בפריסה ארצית. אם אתם מחפשים עורך דין תעבורה בחדרה או עורך דין תעבורה בקריות – המשרד הוא הכתובת!