כמעט כל נהג עובר בחייו לפחות תאונה אחת. ברוב המקרים מדובר על תאונה קלה עם נזק לרכב בלבד. יש מקרים בהם התאונה קשה יותר ויש גם נזקי גוף, לעתים קלים יחסית ולעתים קשים הרבה יותר. לא רבים יודעים מה עושים אחרי תאונה ואם את מי הם זכאים לתבוע על נזקי גוף. המאמר הבא ינסה לעשות מעט סדר בדברים.
מאות ישראלים מדי יום נקלעים לצערנו מדי יום לסיטואציה של תאונת דרכים. ברוב המקרים הכל מסתיים במכה קלה לרכב ולא בנזק גוף כלשהו. כאשר התאונה קשה יותר ויש גם נזק גוף ברמה כזאת או אחרת, יש את הזכות לתביעת פיצויים בשל כך.
מה עושים אחרי תאונת דרכים עם נזקי גוף?
ההמלצה היא ראשית כל לפנות אל משרד עורכי דין נזיקין כדי שייבחן את המקרה שלכם. אבל עוד לפני כן כדאי לתעד את זירת התאונה באופן עצמאי או בעזרת עדים לאירוע. יש לאסוף תמונות או וידאו של המקום וגם לנסות לקחת טלפונים של עדים לשימוש עתידי אם יהיה צורך בכך.
מומלץ מאוד להתפנות מיד לבדיקה ו/או טיפול רפואי ראשוני בבית חולים או קופת החולים שלכם. חשוב מאוד לציין שהגעתם בעקבות תאונת דרכים ולאסוף את כל המסמכים הרלוונטיים לביקור שלכם במוסד הרפואי.
כל המסמכים והראיות הללו חיוניים עבור עורך דין תאונות דרכים שיטפל בתיק שלכם וימצא לנכון את מי לתבוע ועל איזה סכום פיצויים בהמשך הדרך.
את מי יכולים לתבוע לקבלת פיצויים על נזקי גוף?
התביעה שלכם יכולה להיות מוגשת נגד חברת הביטוח אשר ביטחה את הרכב בו נסעתם. אם אתם הולכי רגל אתם יכולים לפגוע את חברת הביטוח של הרכב אשר פגע בכם. אין אפשרות לתבוע חברת ביטוח אחרת בכל אחד מהמקרים הללו.
חוק הפיצויים לנפגע תאונות דרכים קובע בצורה ברורה מי זכאי לקבל פיצוי עבור נזקי גוף בתאונת דרכים. החוק קובע מה הפיצויים עבור הכאב והסבל שנגרמו לנפגע בתאונה ולא מתייחס לאלמנטים נוספים שאינם מפורטים במסגרת החוק ומתייחסים לגיל הנפגע, ההכנסה שלו וחומרת הפגיעה שלו.
האם הפיצויים משולמים רק לאחר שמסתיים כל הליך התביעה?
החוק כולל בתוכו סעיף המתייחס לעניין תשלומים תכופים. תשלום תכוף בתאונות דרכים הוא תשלום מידי לנפגע שאיננו יכול לעבוד בגלל התאונה ולכן איננו יכול להשתכר ולהתקיים או נפגעים קשה שזקוקים לטיפולים ועזרה כדי להתקיים בעקבות התאונה. הסכום שייקבע הוא חלק מסך כל הפיצויים שאמורים להתקבל במסגרת התביעה.
האם בעל הרכב או הנהג נפגעים מהתביעה מול חברת הביטוח?
במקרים של תביעות פיצויים עבור נזקי גוף, בעל הרכב או הנהג אינם משלמים השתתפות עצמית ואינם נפגעים בעתיד בתשלום הנחת היעדר תביעות. עניינים אלו נוגעים רק לנזקי רכוש.
האם זה משנה מי אחראי לתאונה?
חד משמעית לא. הפיצויים אינם נוגעים לעניין האשמה בתאונה אלא רק כפיצויים לנפגעים שזכאים לכך. נושא האשמה איננו רלוונטי.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד טל בייצר – עורך דין נזיקין בצפון אשר מעניק ליווי משפטי אפקטיבי, נכון וממוקד לצורך השגת הפיצוי הכספי המקסימלי שניתן לקבל על פי חוק. אם אתם מחפשים משרד עורכי דין נזיקין בחיפה או משרד עורכי דין נזיקין בקריות – עו"ד טל בייצר הוא הכתובת!